RSS FEED

Sayfalar

Ankara'ya Yürüyoruz



17 MAYIS'TA PARASIZ EĞİTİM İÇİN ANKARA'YA YÜRÜYORUZ

12 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsünde Devrimci Demokrat Öğrencilerin afiş asmasını ÖGB'ler engellemek istediler.

Gençlik Federasyonlu öğrenciler de 17 Mayıs'ta Ankara'ya yürüyeceğini duyuran afişlerden astı. "Parasız Eğitim İçin Ankara'ya Yürüyoruz" yazan afişlerden 25 tane asan Dev-Genç'li öğrencilere de ÖGB'ler müdahale etmek istediler. Dev-Genç'liler de yüksek sesle çevreye hitaben yaptıkları konuşmada parasız eğitim istedikleri için engellenmeye çalışıldıklarını ve saldırıya uğradıklarını öğrencilere anlattılar.

Çevrede toplanan öğrenciler "ÖGB'nin görevi nedir öğrencileri korumak değil mi?" diye söylenmeye başladılar. Asılan afişleri indirmek isteyen ÖGB'lere Dev-Genç'liler engel oldu. Bunun üzerine de ÖGB'lerin kulübesinin camlarına da afiş yapıldı. Bari oraya yapmayın gidin diğer yerlere yapın diyen ÖGB'lere Dev-Genç'liler "biraz önce hiçbir yere yaptırmıyordunuz ne değişti" diyerek parasız eğitim istemenin hak olduğunu ve bu hakkı da kimsenin engelleyemeyeceğini gösterdiler.

***


ÇANAKKALE GENÇLİK YÜRÜYÜŞE ÇAĞIRDI

Nazillide Denizler Anıldı


Aydın Nazilli Belediye Meydanında 6 Mayıs günü saat 17.00'de Devrim Şehitleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın katledilişlerinin 38. yılına ilişkin bir basın açıklaması yapıldı.

Gençlik Federasyon’lu öğrencilerin de içinde bulunduğu Nazilli 6 Mayıs Platformu'nun düzenlediği eyleme yaklaşık 90 kişi katıldı.

Devrim Şehitleri için saygı duruşunda bulunulduktan sonra bir basın açıklaması okundu. Okunan metinde Denizlerin anti-emperyalist, anti-faşist mücadelesi ve yurtseverliklerine vurgu yapıldı. Basın açıklaması sırasında "Yaşasın Halkların Kardeşliği", "Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi", "Kahrolsun Emperyalizm Yaşasın Mücadelemiz","Faşizme Karşı Omuz Omuza" ve "Yaşasın Devrimci Dayanışma" sloganları atıldı.

Denizlerin fotoğrafının bulunduğu ve DEVRİM ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR yazılı pankartın açıldığı eylemin sonlarına doğru halkın da katılımıyla 150 kişiyi bulan kitle alkışlar ve marşlar eşliğinde eylemi sona erdirdi.

Güler Zere Şehit Düştü


Hapishanedeyken yakalandığı damak kanseri ile uzun zamandır mücadele eden Güler Zere bugün saat 16:50 sularında İstanbul Armutlu'daki evinde şehit düştü.14 yılını hapishanelerde geçiren Zere, hastalığının ilerlemesine rağmen tedavi edilmemiş, bilinçli bir şekilde öldürülmek istenmişti.

Yoldaşları ve duyralı kurum ve kuruluşların başlattığı 'Güler Zere'ye Özgürlük' kampanyası ile serbest bırakılan Güler Zere' nin tedavisi dışarda sürüyordu.
Güler Zere’nin katili, kanser hastalığı raporu olmasına rağmen onu uzun süre serbest bırakmayan ve tedavisini engelleyen AKP iktidarıdır.

1 Mayıs: Bayram Değil İsyan

130 yıl önce “günde 8 saat” talebiyle alanları dolduran ve tıpkı 32 yıl önce Taksim deki gibi herkesin hak ettiği isteyen milyonlarca işçinin bugünse yoksulluğun ve açlığın terbiyesiyle 12-14 saat, güvencesiz ve insanca çalışmadan yoksun sefaletin içinde yaşam sürmesini kazanım olarak görmüyoruz.Toplumsal kölelik düzeni insan hayatını yok ediyorken bayramları değil, ancak isyanları kutlarız.Biz Anarşistler 2007 den bu yana Taksimi direniş alanı olarak gördük. Bu yıl ise 1 Mayıs için gelen yüzlerce işçi, emekçi ve direnişçiyle dayanışmak için, sözümüzü söylemek ve teslim olmamak adına alana girmemek için geldik.

Video http://www.dailymotion.com/video/xd66tc_1-mayys-bayram-deyil-ysyan_lifestyle?start=1

DHKC Davasına ÇAĞRI

Belçika'da DHKP-C'nin 3. Yargıtay Davası

Türkiye Devleti, devrimcilerin mağduru olduğu gerekçesiyle Belçika'da Yargıtay Mahkemesine başvurarak tazminat davası açmak istiyor.

Belçika Devleti tarafından açılan ve 11 yıldır süren DHKP-C davasında müdahil taraf olarak yer alan Türkiye Devleti, kısa bir süre önce, Belçika Yargıtay Mahkemesine başvurdu.

İnsan Hakları ihlali ve devrimci katili olan faşist Türkiye devletinin kanlı tarihini ve suç dosyasını teşhir etmek için Salı sabahı Belçika Adliye Sarayı önüne tüm halkımızı davet ediyoruz.

Belçika Halk Cephesi

Tarih: 18 Mayıs Salı günü
Saat: 9.00
Yer: Brüksel Adliye Sarayı (Palais de Justice de Bruxelles)

Adres:
Place Poelaert n° 1
1000 Bruxelles
Return top