RSS FEED

Sayfalar

Taksim'de KPSS protestosu


Yüzlerce birinci ve kitlesel kopya olaylarıyla bu yıl daha da ön plana çıkan KPSS, emekçiler ve öğrenciler tarafından protesto edilmeye devam ediyor.

28 Ağustos akşamı saat 19.00'da Taksim Tramvay Durağı'nda bir araya gelen Eğitim Emekçileri Derneği (EED), İşsiz ve Güvencesiz Eğitimciler Platformu (İGEP) ve Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen), gerçekleştirdikleri yürüyüşle KPSS'nin iptal edilmesini istediler. “KPSS'yi değil, işimizi, geleceğimizi istiyoruz!” pankartı açılan yürüyüşte “Kadrolu atama istiyoruz!” ve “Gençlik geleceksiz, mezunlar işsiz!” sloganları atıldı.

Galatasaray Meydanı'nda basına açıklama yapan Nurdan Ulutaş, birçok üniversite mezununun kölelik koşullarında çalıştırıldığını söyledi. Öğretmen intiharlarına da değinen Ulutaş, son KPSS'nin ardından da binlerce üniversite mezununun daha işsiz kalacağını belirtti. Ulutaş şunları söyledi:

“ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın kopya skandalının ÖSYM'yi yıpratmak üzere ortaya atıldığını iddia etmesi komik olmaktan öteye gitmiyor. Ortaya çıkan gerçekler karşısında yalnızca 'şevki kırıldığı'için istifa edeceğini söyleyen Yarımağan'a soruyoruz: ellerinde diplomaları olduğu halde, öğretmenlik yapmayıp başka işler yapan öğretmenlerin, dershanelerde kölelik koşullarında çalışan öğretmenlerin, umudunu yitirdiği için intihar eden 18 öğretmen arkadaşımızın hesabını nasıl vereceksin? 2010 KPSS sınavı iptal edilerek tüm öğretmenlerin derhal şartsız koşulsuz atamaları yapılmalıdır.”

Mas-Daf'ta işçi kıyımı sürüyor...


(30.08.10) - Düzce Organize Sanayi'de kurulu Mas-Daf Makina'da DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçilerin direnişi sürerken işçi kıyımı da devam ediyor.

30 Temmuz 2010 tarihi itibariyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki tespit başvurusunda bulunan Birleşik Metal-İş Sendikası, ilk etapta 5 işçinin ardından da 11 işçinin işten atılmasıyla karşılaştı.

6 işçi daha atıldı

İşten atma ve sendika düşmanlığına fabrika önünde başlattıkları direnişle yanıt veren Mas-Daf işçilerinin yanına son olarak işten atılan 6 işçi daha eklendi.
İşten atma saldırılarının hemen ardından fabrikaya yeni işçi alımına başlayan Mas-Daf patronu 27 Ağustos günü sendika üyesi 6 işçiyi daha işten attı.
“Ekonomik kriz” ve “küçülme” gerekçeleriyle sendikal örgütlenme mücadelesini baltalamaya çalışan Mas-Daf patronuna karşı mücadele kararlılıklarını dile getiren işçiler sendikalı olarak işbaşı yapana kadar direneceklerini söylüyorlar.
Düzce'de kurulu Nema Makina'da geçtiğimiz yılın kasım ayında yaşanan işten atma saldırısına karşı direniş başlatan Birleşik Metal-İş Sendikası, şu sıralar Türk Metal çetesinin saldırılarıyla karşı karşıya bulunuyor.
Fabrika önündeki bekleyişin sürdüğü Nema Makina'da BMİS'in örgütlenmesini engellemek isteyen patron Türk Metal çetesini devreye sokarak Birleşik Metal üyelerini zorla notere götürerek üye yapmaya çalışıyor.

Fatih'te grev kararı asılacak




(30.08.10) – DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası 1 Nolu Şube ile Fatih Belediyesi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine belediyeye grev kararı asılacak.
Mart 2010'da başlayan toplu görüşmelerde 14 madde üzerinde anlaşma sağlanamazken Genel-İş İstanbul 1 Nolu Şube üyeleri 31 Ağustos günü Aksaray Metro durağı önünde buluşarak belediyeye yürüyecekler. Eylem saat 11.00'de başlayacak.

Grev ilan kararının asılmasının ardından 60 günlük süreç başlayacak. Bu süre içerisinde anlaşma sağlanamaması durumunda 6 gün önceden bildirilmek üzere grev uygulamasına geçilebilecek.

Tacizci müdüre ödül gibi ceza


(30.08.10) - Görev yaptığı lisede okul müdür vekilinin tacizine uğrayan Aysun Uygun, sürgüne gönderildi, tacizci yöneticiye ise kınama cezası verildi. “Eşinden yeni boşandın, cinsel ihtiyaçların vardır” diyerek kadın öğretmeni taciz eden müdür vekili Fatih Çelik’e ödül gibi “ceza” verilirken, tacize uğrayan Uygun sürgün edildi.

Gaziantep Hatice Mustafa Gençten Ticaret Meslek Lisesi’nde geçtiğimiz hafta meydana gelen taciz olayının ardından suç duyurusunda bulunan Müdür Yardımcısı Aysun Uygun, soruşturmanın tamamlanmasının ardından İslahiye ilçesine tayin edildi. İddialarını ispatlayamadığı gerekçesiyle maaş kesme cezasına da çarptırılan Uygun’un, “Çelik’le aynı okulda görev yapmasının uygun olmayacağı” gerekçesiyle tayin edildiği belirtildi.

Tacize ceza yok

Soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla ifadesi alınan Fatih Çelik, kendisine komplo kurulduğunu iddia ederek suçlamaları kabul etmedi. Çelik şunları söyledi: "Aysun Uygun beni odasına çağırarak komplo kurmak istedi, ama gitmedim. Benden önceki müdür vekili Hakan Bozgeyik de taciz iddiasıyla görevinden alındı. Okuldan ayrılırken Aysun hocaya dikkat et, bana komplo kurdu demişti"

İfadesi alınan Hakan Bozgeyik sie, Çelik'in söylemlerini yalanladı ve Aysun Uygun ile ilgili herhangi bir beyanda bulunmadığını ifade etti.

Aysun Uygun'un öğretmen olan babası Hasan Uygun ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi., "Madem müdür bey suçsuz, niye kınama cezası veriliyor. Mağdur olan görevinden uzaklaştırılıyor, suçlu olan yerinde oturuyor, bu nasıl uygulama. Bu haksız uygulamanın iptali için yürütmenin durdurulmasın isteyip dava açacağız" dedi.

Fatih Çelik hakkındaki ilk suçlama değil

2006 yılında da Çelik hakkında benzer bir suçlama yaşandı. Görev yaptığı 19 Mayıs Lisesi'nde İngilizce öğretmeni U.Ü., Müdür Vekili Fatih Çelik hakkında taciz iddiasıyla şikayetçi oldu. 3 ay süren soruşturmanın ardından taciz şikayetinde bulunan kadın öğretmen Araban ilçesine sürülürken Fatih Çelik'e bir yaptırım uygulanmadı.
Return top