RSS FEED

Sayfalar

'Pis Kürt'e itiraz işinden etti

Beyoğlu Belediyesi'nde mimar olarak çalışan Özlem Aydın, bir vatandaşa "pis Kürt" denilmesine tepki gösterince işten atıldı. Galatasaray'da dan basın açıklaması yapan Aydın, hukuksal zeminde hakkını arayacağını söyledi.

Özlem Aydın adlı mimar, Beyoğlu Belediyesi'nde işten çıkarılmasına ilişkin Galatasaray Lisesi önünde dün basın açıklaması yaptı. Aydın'a, direnişteki tersane işçisi Zeynel Kızılaslan, Ahsen Hukuk Bürosundan sendikalı olduğu için çıkarılan Av. Cem Gök ile mimar ve mühendisler destek verdi.

Aydın, yaptığı açıklamada, Şubat 2007'de Beyoğlu Belediyesi'nde mimar olarak çalışmaya başladığını hatırlattı. Plan Proje Amirliğinde çalışmasına rağmen kendisiyle aynı zamanda veya sonrasında işe başlayan tüm meslektaşlarının sözleşmeli memur yapıldığını, tüm girişimlerine rağmen kendisinin ancak 1.5 yıl sonra sigortasının başlatıldığını belirten Aydın, ancak sigortasının taşeron Akdeniz Temizlik Limited Şirketi üzerinden ve "temizlik" işçisi statüsünde yapıldığını öğrendiğini kaydetti.

Aydın, Fen İşleri Müdürlüğü'ne bunun nedenini sorduğunda, kendisine bunun geçici olduğu, sözleşmeli personel açığı olmadığı gerekçesiyle böyle bir şey yapıldığının söylendiğini anlattı. Aydın, ancak daha sonra yaşadıkları üzerine bu durumun asıl nedenini anladığını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde çalıştıkları daireye bilgi almak için bir Kürt vatandaşın geldiğini belirten Aydın, bir çalışanın vatandaşın ardından "pis Kürt" diyerek hakaret ettiğini, kendisinin de bu söze itiraz ettiğini aktardı.

Bu olayın ardından Fen İşleri Müdürü'nün kendisini arayarak 'düzeni bozmaktan' temizlikçi işçisi göstererek başka bir birime yollamak istediğini söyleyen Özlem Aydın, basına gönderdiği mektubun yayınlanmasının ardından bugün işine son verildiğini kaydetti.

Aydın, "Kürt açılımı yapmak amacı güden AKP yönetiminin yerel kolu, bu olay sonrası hakaret edeni değil de beni cezalandırmayı uygun görmüştür" dedi, hakkını hukuksal zeminde arayacağını söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Return top