RSS FEED

Sayfalar

Laz Marks sezonu adliyede açıyor

Yılmaz Okumuş'un yazdığı, Haldun Açıksözlü'nün tiyatroya uyarladığı Laz Marks, 9 Ocak 2009’dan bu yana 187 gösteri yaptı, 55 bin seyirciye ulaştı. Söz konusu Laz Marks gibi bir politik stand-up olunca yargı da boş durmayarak, bir dava, üç soruşturmayla gösteriye müdahil oldu

Türkiye’nin ilk ve tek politik stand-up gösterisi olan Laz Marks, Ocak 2009’dan bu yana 110 bin kilometre yol yaptı, 187 gösteride 55 bin seyirciye ulaştı. Oyun hakkında çeşitli gösterimler bahane edilerek bir dava ve üç soruşturma açıldı.

Gösterilerin düzenleyicileri bu durumu “Laz Marks egemenlerin pek hoşuna gitmedi” diyerek açıklıyor. Ancak Laz Marks, sürekli salon vermeme, polisin kamera kaydı yaparak taciz etmesi, soruşturmalar açılması gibi baskılara rağmen yoluna devam ediyor.

İlk maç Rize Adliyesi’nde
Laz Marks Emice’nin ilk duruşması 28 Eylül günü Rize Adliyesi’nde yapılacak. Duruşmanın konusu “başbakana hakaret”. Ayrıca gösteri için Çorum’da Türklüğe hakaretten (301), Tunceli’de ise suçluyu ve suç örgütünü övmekten açılmış soruşturmalar var.

Laz Marks bu durumu kendi özgün diliyle şu şekilde anlatıyor; “Bacular, uşaklar bildiğiniz cibi maç sahalarımıza sürekli yeni alanlar katılmaktadır. 120’ye yakın il ve ilçenin tiyatro salonları, alanlar ve meydanlardan sonra artık adliye koridorlarında da maçlara çukacağuk. Bu maçlar deplasman sayıldığı için çok seyirci hakkımız yok. Az olan seyirci desteğine rağmen, bu maçlarda da şiarımız; oligarşinin ve işbirlikçilerinin kalelerine golleri atmak. 12 Eylül de “Demokratik A-K-P yasası” getirenler, muhalefete tahammül edemeyurlar. Onlar için tek muhalefet taraflı yayın organlarıdır. Bizde bilinmesunu isteyruk ki, herçes safını bilsin. İşçiler emekçiler kardeş, kapitalist emperyalistler kalleştir. Bizler gücümüzü Pasifik ötelerinden değil, Anadolu’nun ve Mezopotamya’nın halklarından alayruk. Ha bu yönetenler demek istiyor ki; Kürtler, Aleviler, Çingeneler, Ermeniler, Lazlar, komünistler ve diğerleri olmasa “demokrasimiz” beyaz bir sayfa gibi tertemiz kalacak ve ülkeyi yönetmek çok kolay olacak. Şunu unutmayun çi maç sahada kazanulur. Haçan cördüğünüz cibi sahaları terk etmedik maçlara devam edeyruk tabi sizlerinde desteğinizle ha bu maçlaru kazanabiluruk.”

0 yorum:

Yorum Gönder

Return top