RSS FEED

Sayfalar

SDP'ye baskın: Genel Başkan gözaltında

Sosyalist Demokrasi Partisi ve Toplumsal Özgürlük Platformu'na operasyon düzenlendi. SDP Genel Başkanı ve 2 MYK üyesinin de aralarında olduğu 7 kişi gözaltına alındı. Baskınlar bugün Galatasaray'da protesto edilecek.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, sabah saatlerinde SDP ile Toplum Özgürlük Platformu üyelerinin evlerine ve SDP bürolarına baskın düzenledi. Baskında toplam 7 kişi gözaltına alındı. Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) İstanbul İl Başkanlığı ve Kadıköy İlçe örgütlerine sabah saat 05.00 sıralarında polis tarafından eş zamanlı baskın düzenlendi. Ayrıca SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, MYK üyeleri Ecevit Piroğlu ve Ulaş Bayrattaroğlu ile parti üyesi Özgür Cafer Kalafat'ın evleri de basıldı. Polis, parti binası ve evlerde saatlerce arama yaptıktan sonra, SDP Başkanı Turan ile diğer 3 partiliyi gözaltına aldı.
Aynı saatlerde Toplumsal Özgürlük Platformu üyelerinin evlerine de baskın düzenlendi. Oğuzhan Kayserili, Tuncay Yılmaz ve Semih Aydın gözaltına alındı.
Baskına ilişkin ETHA'ya bilgi veren SDP yöneticileri, polisin parti binasını talan ettiğini, bilgisayar ve Notebooklara el koyduğunu bildirdi.
SDP, baskınlara karşı bugün saat 12.30'da Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Return top